5 tips voor stralende ramen die langdurig meegaanRamen zijn er in verschillende maten, materialen en kleuren. Het is dan ook vanzelfsprekend dat eenmaal u de aankoop heeft gemaakt, u het product jarenlang wil laten meegaan. Met goed onderhoud kan dat, al houdt u er best rekening mee dat verschillende materialen ook een aparte aanpak vereisen. Wij geven u alvast enkele tips.

Aluminium ramen

 1. Aluminium ramen zijn tegen weer en wind bestendig en zijn uiterst makkelijk te reinigen. Doe dit slechts één tot drie keer per jaar.
 2. Let op met welk materiaal u gebruikt. Aluminium is krasgevoelig dus vermijd ten alle tijden doeken en sponzen. Gebruik enkel zachte doeken.
 3. Vergeet na het wassen niet om uw ramen na te spoelen en te drogen voordat u deze aan de was brengt. Dit kan met een autowas, boenwas of speciale was voor kunststof producten.
 4. Zet uw ramen één keer per jaar in de was voor een betere weerstand tegen weersomstandigheden en vuil. Het aluminium blijft zo ten alle tijden spik en span.

PVC ramen

 1. Reinigen met een vochtige doek is voldoende omdat het materiaal vuil- en stofwerend is.
 2. Wij raden aan om uw ramen één tot drie keer per jaar te reinigen
 3. Indien u last heeft van hardnekkig vuil, dan kan u dit best direct schoonmaken om schade te voorkomen.
 4. Zet deze ramen een keer per jaar in de was, zo zijn ze nog beter beschermd tegen vuil én reinigen wordt plots een fluitje van een cent.

Houten ramen

 1. Houten ramen proper maken is helaas niet zo vanzelfsprekend als bij PVC ramen. Dit materiaal heeft meer onderhoud nodig om houtrot te voorkomen. Reinig één tot drie keer per jaar uw ramen met een zachte doek of spons die u goed natmaakt.
 2. Houten ramen kunnen al snel krimpen of uitzetten door temperatuurverschillen. Er ontstaat een opening en voor u het weet komt er vuil in. Probeer dit zo snel mogelijk aan te pakken voor er houtrot ontstaat.
 3. Heeft u wat tijd aan uw handen? Schuur dan de scheurtjes en zwakke plekken in uw houten ramen op. Voorzie ze van een nieuwe verflaag en klaar is Kees. De laag beschermt het product tegen vuil en rot. 

Tips & tricks

Gebruik steeds een zachte doek of spons en zorg ervoor dat uw ramen goed nat zijn wanneer u aan de slag gaat. Zo voorkomt u krassen. Wilt u stralende ramen? Voeg dan wat schoonmaakazijn toe en gebruik versnipperde uien in uw sop om strepen geen kans te geven. Last but not least: maak de bewegende delen van uw ramen schoon met een doek en een sopje.

Naderhand raden we aan om uw onderdelen (denk maar aan de scharnieren en sloten) in te smeren met teflon- of siliconenspray. Gebruik nooit olie want dit trekt net vuil aan. Vermijd ook hardnekkige reinigingsmiddelen en materialen bij het reinigen van uw ramen en spuit tenslotte uw ramen beter niet af met een hogedruk- of stoomreiniger.

Uw droomwoning verdient mooie ramen en deuren die op een duurzame manier vervaardigd en geplaatst worden. Bent u toe aan nieuwe, kwaliteitsvolle ramen of deuren?

Contacteer ons

SCHRIJF U HIER IN & ONTVANG ALS EERSTE ONS LAATSTE NIEUWS PER MAIL

ONTDEK MEER OVER WINDEX RAMEN EN DEUREN

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

ontdek meer over windex ramen en deuren

In de kijker

windex ramen en deuren helpt u graag verder

Contact

OPENINGSUREN

Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 15:00
Zondag
GESLOTEN

Windex ramen en deuren in Lanaken verzorgt jouw droomwoning met ramen en deuren van topkwaliteit die op een duurzame manier vervaardigd en geplaatst worden.

Google My Business