Verleng de levensduur en verbeter de prestaties van jouw ramen en deuren: onderhoudstips van Windex.


Als je hebt geïnvesteerd in hoogwaardige ramen en deuren van Windex, wil je er natuurlijk voor zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan en optimaal blijven presteren. Een goede manier om dit te doen, is door regelmatig onderhoud uit te voeren. In dit artikel geven wij van Windex je graag een aantal handige tips om de levensduur van jouw ramen en deuren te verlengen en de prestaties te verbeteren.

Onderhoud van ramen

Ramen zijn een belangrijk onderdeel van je woning. Ze zorgen voor lichtinval, isolatie en ventilatie. Om ervoor te zorgen dat je ramen optimaal blijven presteren, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Hieronder vind je een aantal tips.

Schoonmaken van ramen

Het schoonmaken van ramen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar het is belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Gebruik speciale glasreinigers en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Maak de ramen schoon met een zachte doek of spons en droog ze af met een pluisvrije doek. Vermijd het schoonmaken van ramen in direct zonlicht.

Smeren van scharnieren

Scharnieren kunnen na verloop van tijd gaan piepen of vastlopen, waardoor het openen en sluiten van ramen lastig kan worden. Om dit te voorkomen, kun je de scharnieren af en toe smeren met een speciale smeermiddel. Dit zorgt ervoor dat de scharnieren soepel blijven werken.

Repareren van beschadigingen

Controleer regelmatig of er beschadigingen zijn aan de ramen, zoals scheurtjes of barsten. Wacht niet te lang met het repareren van beschadigingen, dit kan namelijk leiden tot extra schade en hogere reparatiekosten.

Onderhoud van deuren

Deuren zijn een belangrijk onderdeel van je woning. Ze zorgen voor isolatie, veiligheid en privacy. Om ervoor te zorgen dat je deuren optimaal blijven presteren, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Hieronder vind je een aantal tips.

Schoonmaken van deuren

Het schoonmaken van deuren is vergelijkbaar met het schoonmaken van ramen. Gebruik speciale reinigingsmiddelen en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Maak de deuren schoon met een zachte doek of spons en droog ze af met een pluisvrije doek.

Controleren van hang- en sluitwerk

Controleer regelmatig het hang- en sluitwerk van de deuren. Zorg ervoor dat alles goed werkt en dat er geen roestvorming is. Smeer scharnieren en sloten af en toe met een speciale smeermiddel om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft werken.

Repareren van beschadigingen

Controleer regelmatig of er beschadigingen zijn aan de deuren, zoals krassen of deuken. Wacht niet te lang met het repareren van beschadigingen, dit kan namelijk leiden tot extra schade en hogere reparatiekosten.

Conclusie

Door regelmatig onderhoud uit te voeren aan je ramen en deuren, kun je de levensduur verlengen en de prestaties verbeteren. Gebruik de tips in dit artikel om ervoor te zorgen dat jouw ramen en deuren optimaal blijven functioneren. Heb je nog vragen over het onderhoud van jouw ramen en deuren? Neem dan gerust contact op met Windex, wij helpen je graag verder.

Contact | Windex Lanaken

Contact | Windex Lanaken

Uw droomwoning verdient mooie ramen en deuren die op een duurzame manier vervaardigd en geplaatst worden. Windex ramen en deuren staat voor kwaliteit zonder compromissen.

ONTDEK MEER

SCHRIJF U HIER IN & ONTVANG ALS EERSTE ONS LAATSTE NIEUWS PER MAIL

ONTDEK MEER OVER WINDEX RAMEN EN DEUREN

In de kijker

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

ontdek meer over windex ramen en deuren

In de kijker

windex ramen en deuren helpt u graag verder

Contact

OPENINGSUREN

Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 15:00
Zondag
GESLOTEN

Windex ramen en deuren in Lanaken verzorgt jouw droomwoning met ramen en deuren van topkwaliteit die op een duurzame manier vervaardigd en geplaatst worden.

Google My Business